Archive for September, 2010

last minute shopping

Posted: September 8, 2010 in family, friends, suamiku

assalamualaikum..

hi semua..saya kembali menulis lg..wahhh..harini saje dah 3 post saya tulis..hehe..saya baru balik dari shopping..gi tesco seberang jaya je.ngan kak fa’e n mirah..tak sangka byk tangkapan harini..kalau ikut kronologi shopping, sabtu lepas saya pegi jusco ngan kakfarrah n fiza..beli beg raya..hehe..bkn ape, handbag yg saya pakai sekarang (handbag hantaran) kecik, takut tak muat nak buh mcm2 masa raya nanti..so, cari punye cari, jumpe laa 1 handbag carlo rino warna hitam..simple n murah je..pastu gi cari sandal, tp x jumpe gak..penat round 1 jusco..so, esoknye kuar lagi ngan fiza..kali ni pegi pacific kat megamall..kat sini, penat naik turun tangga, tak jumpa gak sandal yg berkenan di hati..huhu..fiza pun sama..so kitorang check out megamall, then check in sunway carnival mall..hehe..takdela jauh sgt jarak antara 2 mall ni..ade la dlm 20minit..kat sunway ni, ade parkson..tap kat sini pun same gak, saya tak dpt ape2 tangkapan..huhu..fiza dpt la handbag kegemaran dia tu..ape ygg saya dpt 2 hari berturut2 tu hanyalah kesakitan kaki yg teramat sgt..huhu..lenguh sendi2, sampai harini terasa lg sakitnye..harap2 esok ok la..insyaAllah..

kembali semula ke tajuk harini, hehe..akhirnya saya jumpe gak sandal yg berkenan di hati..takdelaa cantik sgt..saya suke yg simple2 je..asalkan selesa n tak menyakitkan tumit kaki..hmm..sandal cap XES, warna coklat campur krim..rm28.72 je..pastu saya beli lipstic warna pink yg dah lame saya cari..akhirnye jumpe gak, kat elianto..rm22..harap2 warna pink tu tak striking sgt..rasanye ok kot..pas abis shopping kat tesco, saya terus drive ke perda..nak cari tudung kaler kuning..suamiku suruh cari yang baru sbb ibu mertuaku jahitkan baju raya utk saya warna kuning..terima kasih mak 🙂 segan pun ade, mak mertua yang jahitkan..2 pasang lak tu..1 lagi warna tema sekeluarga..hehe..3 kedai saya cari, akhirnye jumpe gak..susah nak cari tudung bawal skang..sbb pasaran skang ni top ngan tudung arini dan yang sewaktu dgn nye..huhu..so, tudung kuning saya tu, pun simple..rm25..kalau kat kelantan rm10 je kot 😦 takpelaa..nak wat camne..pas beli tudung, saya singgah lak kedai lai lai..nak beli bahan utk wat kek coklat..suamiku minta saya bakar kek utk raya nanti..dia ckp kek coklat yg saya wat sedap..hehe 😉 so kat lai lai tu, saya beli baking powder, soda powder ngan manik2 gula yg warna warni tu..serbuk koko dah abis..aiyaa..kena beli kat kg la nampak gaya nye..huhu..

so skang, saya kat opis dah..tunggu jam pukul 5, nak gerak balik umah..pagi esok, jam 9, saya akan naik bus sri maju utk balik kg..bkn blk kelantan, tp balik changkat lada..berdebar lak rasa..ni 1st time raya jauh dari umi abah, dan 1st time raya bersama keluarga belah suami..harap2 semuanye berjalan lancar..amin.. 🙂

wahh..dah byk saya menaip..byk lak ideanye..hehe..oklah..nak gi solat asar..then ready nak balik..saya nak ambil kesempatan ni utk ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN 🙂

Advertisements

tak reti

Posted: September 8, 2010 in suka suki

assalamualaikum..

hi semua..saya tak reti..tak reti nak mengimarahkan blog saya ni..kena wat byk research utk paham wordpress ni..sebenarnye mmg susah atau sgt senang wat blog guna wordpress ni??kalau guna blogspot lg senang ke??atau sebenarnya mmg saya yg tak reti nak  paham camne nak wat blog..create dah, cuma nak bg cantik je tak reti..sampai jd susah hati 😦 harap2 pasni saya akan paham..insyaAllah..

my first blog

Posted: September 8, 2010 in suka suki

assalamualaikum..

hai semua..ini adalah blog pertama saya setelah berusia 27 tahun. ahaks..saje2 try, selalu baca blog org je..teringin lak nak ada blog sendiri..tak reti nak tulis ape pun sbb susah nak dpt idea utk post sesuatu, tp saya percaya, blog ini akan membantu saya luahkan apa yg bermain di fikiran, tp bkn tempat utk lepaskan geram atau marah..just want to share with others..ok..itu saje..kalau rajin, saya tulis lg..hehe 🙂