Archive for February, 2011

mahu pulang kampung

Posted: February 22, 2011 in family, suamiku

assalamualaikum…

ye..betulll..saya mahu pulang ke kampung halaman..di mana?of course kg parit china salor at kota bharu kelate..tak sabar..dah lame tak jenguk umi abah..last balik bulan 12 2010 kot..dah 2 bulan la yek.. ๐Ÿ˜ฆย  patut le rindu semacam..

saya nak balik malam esok, naik bus kat butterworth..tapi yg risau nye, cuti saya belum di’approve’ lagi oleh bos saya..aiyakkk..kena pergi merayu la nampak gaya nye..takpe, yg penting saya dah ganti siap2 kelas pada hari saya nak cuti nanti, iaitu khamis n jumaat ni ๐Ÿ™‚

cinta hati saya plak akan balik dari kl, naik firefly pada hari khamis at 1.00pm..nape dia balik lambat?sebab minggu ni dia duty malam..so hari rabu tu dia abis keje at 2.00am..balik umah dulu, tido secukupnye, then 12pm khamis kena check in dah la kat subang airport..dalam kul 2.00pm sampai la dia kat Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa.. ๐Ÿ˜‰

nani konvo, tapi kami saje2 minta abah posing pakai jubah

Advertisements

mimpi

Posted: February 21, 2011 in suka suki

assalamualaikum..

lately saya asyik mimpi yg bukan2…mimpi ngaja subjek Bahasa Melayu..oh tidakkk..i love maths ok..lagipun kat poly mane de subjek BM..

then mimpi gaduh ngan nora danish..hahaha..ntah nape gaduh ntah..but i’m not fasha sandha!! ๐Ÿ˜‰

pastu malam tadi mimpi ular masuk umah..huhu..ular tu hitam, ada tompok2 kuning..ni mesti terbawa2 sampai ke mimpi pasal jmsk masuk ular minggu lepas..

tak sukenye bila mimpi yg bukan2 kan..tak best..tapi, bila mimpi yg kita suke, tersenyum2 sampai ke malam esok nye..hehe ๐Ÿ˜‰ contohnye bila mimpi pasal si dia..yelaa..takleh jumpa secara reality, jumpa dalam mimpi pun dah kira ok.. ๐Ÿ˜‰

rindu~~

Posted: February 18, 2011 in cinta, suamiku
assalamualaikum..

hari ni (sebenarnya tiap2 hari) saya rindu dia..huhu..

aidilfitri 2010 at changkat lada

GEMPAR!!! ada ular masuk jmsk!!

Posted: February 16, 2011 in friends, kerja

assalamualaikum..

haa..gempaq tak tajuk ni?hehe..kecoh sangat kat opis tghari tadi gara2 sekoq ulaq tedung liaq masuk surau..huhu..tak tau la dia masuk kut mana..tapi rasa2 masuk kut laluan air tempat amik wudhuk..rasa ngeri sebab mangsanye kak farrah..ular tu terjatuh atas kaki dia dari ampaian telekung..ape lagi, menjerit la dia sebab terkejut+takut..saya takde masa kejadian sebab kuar gi anta mirah keje..bila sampai opis, depa cakap ada ular masuk jmsk!!masa tu kecoh gile sebab semua org nak bercerita..semua org ada cerita masing2 wpun sebenarnya kak farrah sorg je yg nampak ular tu..hahaha.. ๐Ÿ™‚

kami tunggu kat luar..lame gak tunggu pihak jpa3 sampai..dahla perut lapar gile, plus dengan dahaga yg amat sebab pas abis kelas tadi terus kuar..huhu..then jpa3 datang seramai 5 org..pastu dorang masuk opis, kejap je dah jumpa ular tu..jumpa dekat meja far..manis kot tempat far, sebab dia baru je pas bertunang..hehe ๐Ÿ˜‰

besar gak ular tu..saya tgk dari jauh je..ada tangkap gambar, tp bukan guna camera@phone saya..so takdela nak upload pic tu kat sini..hehe..tapi, ekoran dari kejadian ular tu, arini takde sape2 pun berani lepak kat surau..haha..semua org masuk sekejap2 je, utk solat sahaja..sebab perasaan takut tu masih ada..nampak gayanye kena cari & tutup lubang tempat ular tu masuk..tapi tak tau la kat mana..huhu..

purple dragon fruit-part 2

Posted: February 15, 2011 in kesihatan, pregnant

assalamualaikum..

utk post kali ni, saya just nak letak gambar2 dragon fruit ni..buah yg menjadi kegilaan saya buat masa ni..hehe..aritu saya beli kat tesco rm2.88 sebiji..tapi bila saya nak beli plak hari ahad lepas, dah naik harga, jadi rm3.88 lak..huhu..tak blehย la nak mkn tiap2 hari.. ๐Ÿ˜ฆ takpela

hmm..setelah search through maxis broadband (promote ke ni?hehe) saya jumpe banyak images of dragon fruit..tq mr Google!hehe..sooo..kita enjoy!!

sakit hati

Posted: February 15, 2011 in suamiku

assalamualaikum..

adusss…nak tahu nape saya sakit hati??huhu..tadi saya taip 1 post..punye la panjang berjela2..syok gile menaip tadi, pasal maulidur rasul, pasal en suami..tapi bila nak save, tibe2 takde network connection..bila sambung balik connection tu, tgk2, karangan tadi dah hilang..huhu..tak suke nye..perkara macam ni mesti selalu berlaku kat blogger kat luar sana kan..hmm..bila pk balik, nape la saya tak copy paste dulu kat word tadi..yela..in case berlaku macam tadi, at least saya dah ada backup..tapi nak wat camne,benda nak jadi..lagipun, almaklumlah, i’m a new blogger.. ๐Ÿ˜‰

ape2 pun, hari ni 12 rabiulawal 1432H, hari kelahiran junjungan kita, nabi muhammad s.a.w..al-fatihah buat baginda..sama2 lah kita jadikan baginda sebagai role model kita dan jadikan sunnah2 baginda sebagai amalan dalam kehidupan seharian kita..insyaAllah..

dan…pada tarikh ini juga, pada tahun lepas, iaitu 12 rabiulawal 1431H, bersamaan dengan 26 februari 2010, pada jam 9.10pm, saya telah sah menjadi isteri kepada buah hati saya.. ๐Ÿ˜‰ alhamdulillah, genap setahun dah usia perkahwinan kami (ikut kalendar islam)..buat sayangku, semoga cinta, kasih, sayang dan rindu antara kita akan terus mekar di hati kita dan semoga ikatan perkahwinan kita akan kekal bahagia bersamaย zuriat2 kitaย hingga ke akhir hayat..aminnn..i love you so much sayang.. ๐Ÿ˜‰

purple dragon fruit

Posted: February 11, 2011 in pregnant

Assalamualaikum…
malam tadi makan purple dragon fruit..sedap..kadang2 rasa manis, kadang2 rasa masam..tengok warna buah tu je dah cukup mengujakan..cantik sangat buah ciptaan Tuhan ni..nak letak gambar buah tu kat cni, tapi tak reti lagi nak upload..haha..takpe, nanti saya belajar ye.. ๐Ÿ˜‰
hmm..nape saya tiba2 makan dragon fruit?sebab saya pernah baca 1 blog nih..salah 1 petua untuk mudah pregnant ialah dgn memakan buah ni..nanti lah saya post khasiat dragon fruit tu kat sini..beserta dengan gambar nye sekali ye..hehe..