Archive for March, 2011

sibuk

Posted: March 19, 2011 in kerja

dah lame tak update blog..saya sibuk..nantilah..

hai hai hai

Posted: March 8, 2011 in suamiku

assalamualaikum..

saya selalu tak tahu macamane nak tulis intro tiap kali nak post new entry..nape ek?tak kreatif la saya ni..tak expert dalam bidang penulisan.. ๐Ÿ˜ฆ mungkin saya lebih byk guna otak kiri kot..betul..otak kiri lebih kepada pemikiran secara logik dan analitik..yesss..orang macam saya (lect maths) memang banyak pakai otak kiri..orang yg kreatif plak banyak pakai otak kanan..so no wonder lah saya ni tak kreatif..heheย ย ๐Ÿ˜‰ย 

otak kiri + otak kanan

hmm..susulan dari entry sebelum ni, memang btul, my hubby got an accident..huhu..pagi rabu, lebih kurang dalam pukul 845 am, masa tu dia otw ke tempat kerja..biasa dia gi keje ngan kereta..tapi pagi tu dia terlewat..so utk elak dari jem, dia naik la moto antik dia tu..huhu..dia eksiden ngan myvi..masa tu dia kat laluan straight..tiba2 ada myvi dari arah depan nak masuk simpang..ape lagi, terus nye dilanggar moto encik suami saya..suami saya terjatuh dari moto..abis koyak seluar keje..banyak gak luka dan bengkak2ย nye..kat kaki, tangan n muka..hai, bertambah lagi la parut kat badan dia..huhu..tapi nasib baik takde yg patah..alhamdulillah ๐Ÿ™‚

saya plak terus balik kg (sebab suami nak balik kg dia) pas abis waktu keje..naik bus dari butterworth, then turun kat ipoh..masa tu suami dah sampai dari kl..pastu kami terus la balik kg gajah..sampai umah je, mak n abah mertua dah menanti..hehe..pastu kami dinner, mandi, solat dan terus tido..sebelum tu saya sapu la ckit minyak gamat kat tempat luka suami..gerun gak menengok nye..huhu

suami saya tak parah..so cepat jela luka dia sembuh..cuma bahagian bengkak2 je lambat nak surut..tapi saya selalu lupa yg dia sakit..selalu terkasar dengan dia..nanti dia mesti menjerit kalau saya tertendang kaki or tertampar tangan dia..haha..sorry la abang..isteri awak ni memang suka buli awak kan..dah terbiasa.. ๐Ÿ˜‰

hari khamis tu mulanya nak pegi mengurut..otw ke umah tukang urut tu, kami singgah dulu kat pasar..beli barang dapur..syok gak jalan2 kat pasar tu..sampai ke tengahari, terus je kami tak jadi gi mengurut..haha..so kami pergi keesokkan hari nye la..hehe..opah yg mengurut tu cakap takde urat atau tulang yg patah or bermasalah..alhamdulillah.. ๐Ÿ˜‰

then hari sabtu, pas lunch n solat zohor, kami pulang ke kl..sampai umah kat kl tu dalam kul 5ptg..pastu encik suami bersiap2 utk gi keje..minggu ni dia keje malam..masuk kul 6pm, then balik 2am..so malam tu, saya duk sorang2 je la kat umah..huhu.. ๐Ÿ˜ฆ pastu dia balik umah, makan2 n kami pun tido Zzzzzzz

eksiden..

Posted: March 2, 2011 in suamiku

assalamualaikum…
suamiku eksiden pagi tadi..otw ke tempat keje..dia naik moto..eksiden ngan myvi..huhu..luka kat tangan, dada pun sakit..sekarang saya bingung..bila saya nak balik??? ๐Ÿ˜ฆ

1st Anniversary

Posted: March 1, 2011 in cinta, family, suamiku

assalamualaikum..

Dah lame tak menulis..minggu lepas balik kampung..ingat nak update dari sana, tp monitor n capaian internet problem lak..huhu..takpe..harini saya nak menulis panjang ckit..byk cerita tau ๐Ÿ™‚

1st anniversary..itulah sebab utama nape saya pulang ke kampung..hehe..saje nak meraikan kat sana, mcm nak imbas semula lak detik2 pernikahan dan perkahwinan kami setahun yg lepas..yeke?tak pun sebenarnye..hehe..

saya balik kg dari butterworth ngan bus, rabu malam..en suami plak terbang ngan firefly dari kl hari khamis..ohhh..saya dah bagitau hal ni dalam pos yg lepas..hehe..so hari khamis jam 2ptg tu, saya ngan abah gi amik abang kat airport pengkalan chepa..pastu pegi amik ana pulang dari skolah kat naim..pastu pegi kubang kerian, ada kenduri kesyukuran tok wan ali (kawan umi) sempena beliau selamat menjalani pembedahan usus..kat sana saya mkn banyak sangat..almaklumlah, perut kosong dari malam sebelum tu lagi..huhu..so, ape lagi..semua hidangan saya makan..nasi dagang, laksa+laksam, bubur lambuk, pulut kuning..wahhh..semuanye sedap2..almaklumlah..ore kelate memang pandai masak.. ๐Ÿ˜‰ alhamdulillah..sangat kenyang..dessert je saya tak makan..segan dah sebab byk sgt makan..hehe..abah ngan encik suami mkn kat bawah, tempat org lelaki..dorang mkn laksa+laksam je..hidangan yg lain dah abis rupenye..hahaha..mujur la saya ajak ana makan kat dalam umah..jgn jeles ye suamiku sayang..pas mkn, kami pun pulang ke rumah.. ๐Ÿ™‚

tu hari khamis..esoknye, jumaat, awal2 lagi kami dah bangun..nak gi mydin..sian encik suami..dia ngantok sebenarnye, tapi kalau dia tak ikut, takkan dia nak duk kat umah sorang2 plak kan..sebab pagi tu ana ada kelas tuisyen, so umi nak shopping la kat mydin..dah tentu la saya nak ikut..hehe..byk gak kami shopping, penuh troli..beli barang2 dapur..hmmm..pastu petang nye kami gi umah pakcik din..sian dia..dah lame sakit2..batuk2 sejak dulu lagi, tp tak sembuh2 lagi..kurus sangat..tinggal kulit n tulang je..pastu kami gi anta mok pulang ke rumah..malam nye kami wat BBQ..wahhh..encik suami jadi mastermind..dia la yg bz memBBQ kan daging ayam n mutton yg diperap oleh umi siang tadi..kak long pun bz gak bakor ayam..saya lak just bakor roti.. ๐Ÿ™‚ so mlm tu kami makan2 la..tapi saya mkn ayam seketul je..bahagian drumstick..ntah nape perut tak berape nak best lak mlm tu..huhu

esok nye, sabtu..26 February 2011..it’s our 1st anniversary!! ๐Ÿ˜‰ kami tak gi mane2 pun..just lepak2 kat umah..hehe..hajatnya nak gi mandi pantai or air terjun..tp umi tak bagi la plak..sebab kesian kat azim..takut demam..dia nanti nak operate tonsil..sian lak kat budak tuh..tapi saya tak kisah pun kalau duk umah je..yg penting, dapat spend masa bersama2 si dia tercinta..hehe..petang kami kuar sebab gi tgk ana + azim taekwondo..haa..ni 1st time azim gi taekwondo..tp azim pronounce kekwondo..hehe..kat umah dia tersangatlah excited..umi bagi kat dia baju kekwondo ciksuย yg lame2..elok sgt dgn size badan azim tu..cute sangat tgk dia kekwondo..mulut asyik tersengih je.. ๐Ÿ™‚ย  pastu kami gi pasar borong..sampai je terus gi makan (makan lagi ๐Ÿ˜‰ ) saya saje order char kuey teow sbb kat situ dia tulis ori dari penang..bila makan, huhu..biase2 je..cair..tak best mcm yg kat penang..cetak rompak la tu..hehe..tapi takpe..saya mkn je..tak baik buang rezeki.. ๐Ÿ˜‰ pastu kami jalan2 kat situ..encik suami beli t-shirt QUIKSILVER (saya selalu cakap ni jenama baju yg salah eja..patutnye QUICKSILVER..haha) saya lak pe lagi, mesti la beli tudung bawal..hehe..pastu kami balik la

esok nye ahad, pagi2 lagi dah mandi n bersiap..en suami dah nak pulang kl..huhu..kali ni dia naik bus, sani ekspres..dia excited gile nak naik bus ni..ntah nape..bus ni smart kot..merah hitam..ekslusif..double decker..single seat kat atas,ย bawah nye double seat..bus sampai je, terus encik suami naik..wahh..tak sabar2 ye..hehe..pas anta encik suami, saya balik n sambung tido..hehe..saya balik penang kul 10malam tu..naik dekat tesco..umi abah anta pas anta ana kelas malam..then sampai kat butterwoth kul ย 430 pagi, mirah datang amik..pastu sambung balik tido kat taman pauh indah..nasib baik dah iron baju kejeย siap2..takde la kalut sgt pagi tu ๐Ÿ˜‰

begitulah kisah saya pulang ke kampung..hehe..sekian