Archive for November, 2011

mimpi ngeri

Posted: November 23, 2011 in cinta, suamiku

assalamualaikum..

Malam tadi mimpi ngeri..bukan mimpi hantu..tapi mimpi pasal cik abe.. 😦 mimpi yang saya harap takkan berlaku dalam hidup saya..tersedar je dari tido lebih kurang pkul 3.30am tu, terus saya call cik abe..cite kat dia apa yg saya mimpi..hmm..saya tau nape saya mimpi macam tu..sebelum tido tu, saya ni konon2 merajuk lah dgn cik abe, taknak jawab call dia..terus je tido..tup2 mimpi camtu plak..haa..amek ko!wat la lagi camtu kat suami.. 😦 hmm..pasni taknak lah gedik2 merajuk camtu..sebab akhirnya diri sendiri yg merana..tu baru mimpi, dah nangis..cuba berlaku betul2..nauzubillah..tanakkkk..saya taknak kehilangan cik abe cayang saya tu 😉 Ya Allah..kekalkanlah hubungan kami sebagai suami isteri hingga akhir hayat kami..amin..

semangat

Posted: November 21, 2011 in kerja, pregnant, suka suki

assalamualaikum..

dalam sibuk2 duk marking paper, sempat lagi saya nak menaip kat sini..hehe..lepas post entry kegagalan last week, hmmm..this week saya rasa macam dapat satu semangat + keyakinan untuk 2 perkara penting dalam hidup saya..ape ye? 🙂 mane bleh bagitau..hehe..nanti kalau dah berjaya, baru saya bagitau..sekarang ni saya berdoa dan tawakal pada Allah..moga2 diperkenanNya..amin.. 😉

kegagalan

Posted: November 13, 2011 in kerja, pregnant, suka suki

assalamualaikum..

pagi tadi pas hantar my sis pegi keje, saya ternampak kereta sekolah memandu masa berhenti kat traffic light..tetibe je teringat kisah lame..hehe..kisah yg takkan saya lupa, betapa perit nya utk mendapat sekeping P..huhu..tak perlulah saya nak bukak rahsia (rahsia ke?) itu di sini.. 😉

cuma masa drive tadi, satu persatu kisah2 kegagalan yg pernah saya alami dalam hidup bermain di fikiran saya 😦 iye..semua org pernah gagal bukan?sejak dulu hingga kini, saya rasa kegagalan sentiasa menghantui hidup saya..tak kisah lah kegagalan yg mcmane, ia pasti memberi kesan dalam hidup saya..adakah nasib selalu tidak menyebelahi saya?malang kah saya?astaghfirullahalazim..tidak..saya tak pernah cakap saya ni malang, saya tahu itu semua adalah takdir dan dugaan Allah ke atas hambaNya..pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku..dan beberapa kegagalan yang saya lalui itu, memang saya telah merasai hikmahnya..

sedih memang sedih 😦 tapi saya kena ingatlah, bukan saya sorang je yg pernah mengalami kegagalan dalam hidup..setiap insan pasti diuji olehNya, dengan pelbagai dugaan yang berbeza..Allah takkan uji hambaNya jika hambaNya itu tidak mampu melaluinya..namun sekiranya kita kecundang, kita perlulah tabah dan sabar menghadapi kegagalan itu dan meneruskan kehidupan seperti biasa..kegagalan itu pastinya akan membuat kita menjadi lebih kuat dan gigih berusaha utk berjaya..

so, mulai hari ini, saya akan jadikan kegagalan2 yang berlaku dalam hidup saya sebagai dahan utk saya berpaut..iye..kegagalan yang lalu sebenarnya adalah kekuatan utk kita berjaya di masa hadapan..insyaAllah 🙂 dan sekiranya saya masih gagal, saya tahu rezeki saya belum sampai lagi..saya percaya, rezeki itu ada, cuma belum masanya lagi utk Allah beri kepada saya..

esok 14 November 2011, dah start final exam..berdebar sebenarnya, student sem 5 start dengan paper B4001 esok..semoga mereka semua berjaya, tak macam cik puan dorang nih yg pernah gagal masa study dulu..kehkehkeh..dan tak lupa juga kepada adik2 yg bakal menduduki SPM 2011 esok..GOOD LUCK!! 😉