Archive for the ‘friends’ Category

sentap kah?

Posted: February 20, 2012 in baby, friends, pregnant

assalamualaikum..

tadi happy je tulis pasal honeymoon kat Pulau Aman..pastu sambil menikmati laksa yg preggy woman rajin masak, kiah, tetiba nampak kawan lama ajak chat kut fb..last jumpa masa konvo usm dulu lah..dia kawin kalau tak silap dah 3 tahun lebih..sekarang pregnant dah masuk 6 bulan, anak sulung..dulu dia pjj gak dgn hubby, tahun lepas baru dapat duk bersama..alhamdulillah, rezeki dia, terus berjaya pregnant..

actually, that’s not the issue here..masa chat tadi, biase lah..saya tanya khabar dia n her pregnancy..she’s so excited, cakap baby dah mula tendang-menendang..saya tersenyum, tumpang happy because she’s one of my gang masa kitorang same2 study dulu..then dia cakap dia berdebar, tak tahu nak beranak camne..so saya cakaplah, btul tu, 1st time kan..mesti kita tak tau camne situasi tu nanti kan..pastu dia cakap nak scan 3d pun dia takut..then i ask why?tibe2 dia jawab dgn kasar, ayat dia siap ada word ‘WEI’..erkkk..apekah maksudnye itu?marah kah dia bila saya tanya mcm tu?since saya TAK PERNAH PREGNANT, so saya tak tahulah mcmane caranye nak scan 3d tu..lain kah caranya dgn scan biasa?yg biasa tu saya pernah wat..hmmm..dia cakap dia takut nak scan 3d sebab tak bleh nak bayangkan muka baby, keadaan bby..ohhh..mungkin dia ingat saya tak memahami dia..okay..i know that i TAK PERNAH PREGNANT, so MEMANG TAK PAHAMLAH..

tensen woo

Posted: May 19, 2011 in friends, kerja

assalamualaikum..
tensen..tensen..tensen..serabut..serabut..serabut..nak muntah..nak muntah..nak muntah..nape tensen?nape serabut?nape nak muntah? 😦

minggu ni dah start kena pk pasal jadual..asal nak wat jadual je, mesti saya rasa stres..penah gak cuba bertenang, berjaye..tapi kejap jela..sebab bila dah bertenang, saya pegi wat keje lain..haha.. 🙂 pastu bila nak wat jadual, saya stres balik..

tapi sem depan saya rasa macam berat je beban nih..beban ke?atau perkataan yg elok sikit, TANGGUNGJAWAB..wuhuuu..dulu masa mula2 kena jadi PJW ni, puas ku merayu pada kj..mula2 merayu dalam outlook..pastu tengok macam takde respon lak..penat je saya wat karangan..pastu saya pegi la ngadap, bawak muka yg sedih 😦 mati2an saya taknak, tp kj paksa gak..dia paksa dgn lembut, last2 saya gak yg cair.

jadual waktu sem depan akan ada banyak perubahan..bukan kecik2 tau..perubahan yg besar dan banyak..saya pun rasa berdebar je..takooot..banyak yg saya takot..ada byk kelas, tp pensyarah nye sikit je..tak cukup pensyarah ni..takde plak dengar ada pensyarah baru nak masuk..aduhai..takot kat kengkawan pun ada..please my friends..please dont blame me when u ols dapat jadual nanti.. 😦

saya harap kali ni saya n geng2 jadual dapat selesaikan semua masalah yg mendatang..kiah, kak shu n kak fae selalu banyak tolong saya bagi idea bila saya dah buntu..thanks a lot my friends 😉

oh noooo…

Posted: May 11, 2011 in friends

assalamualaikum..

hai kawan2..seronok tak saya update blog saya harini?hahaha..kawan2 tu, means my ofismate..yang baru tahu kewujudan blog ku ini.. 🙂

alkisahnya, pada minggu lepas, kak farrah + kak fizah bukak website pipl.com..ntah nape, namaku menjadi sasaran..saya buat tak tahu je, pegi pantry tuk minum air..pastu pelik, nape memulanye depa bising2, tetibe je sunyi semacam..rope2nye depa terjumpa blog ku ini..arghhhh..tak kusangka ini yg terjadi..author blog ni saya guna nama saya la saadah sowi, sebab masa memula wat blog ni, mane la tahu camne.. patut dulu saya guna nama samaran je.. 😦 secara tak langsung kak farrah + kak fizah telah mempromosi blog ni kat kawan2 opis lain..haha..semua tak sangka saya telah memulakan operasi memblog ni sejak tahun lepas lagi, di bulan Ramadhan yg mulia.. 😉

nape saya tak hebohkan kewujudannye?hmmm…saya ni tak kreatif..bukannye tiap2 hari saya update blog ni..takde cerita yg nak ditulis..kadang2 malas, yelaa, saya rajin baca blog org, tp blog sendiri tak bukak pon..then 1 lagi, kalau u ols perasan, umah saya ni takde tingkap, takde pintu, apetah lagi langsir yg warna warni..saya tak hias ape2 pon..sebab ape?sebab tak reti laa..dah try explore, tp tak paham2 gak..haa, lepas ni bleh la blaja dari sifu kiah..sebelum ni malu bertanye (patut le sesat jalan)..so konon2nye, lepas dah hias rumah ni cantik2 baru la nak habaq kat kawan2..tapi tak sempat la plak..haha..

tadi tgk site stats..tetibe je ada 33 views pada 5 may 2011..haha..pastu arini pun, ada gak yg menjengah..kecewa tak saya tak update?hehe..takpe..saya dah update nih 😉

oklah kengkawan..saya nak stop dulu..nanti kalau rajin, bleh la sambung lagi..

GEMPAR!!! ada ular masuk jmsk!!

Posted: February 16, 2011 in friends, kerja

assalamualaikum..

haa..gempaq tak tajuk ni?hehe..kecoh sangat kat opis tghari tadi gara2 sekoq ulaq tedung liaq masuk surau..huhu..tak tau la dia masuk kut mana..tapi rasa2 masuk kut laluan air tempat amik wudhuk..rasa ngeri sebab mangsanye kak farrah..ular tu terjatuh atas kaki dia dari ampaian telekung..ape lagi, menjerit la dia sebab terkejut+takut..saya takde masa kejadian sebab kuar gi anta mirah keje..bila sampai opis, depa cakap ada ular masuk jmsk!!masa tu kecoh gile sebab semua org nak bercerita..semua org ada cerita masing2 wpun sebenarnya kak farrah sorg je yg nampak ular tu..hahaha.. 🙂

kami tunggu kat luar..lame gak tunggu pihak jpa3 sampai..dahla perut lapar gile, plus dengan dahaga yg amat sebab pas abis kelas tadi terus kuar..huhu..then jpa3 datang seramai 5 org..pastu dorang masuk opis, kejap je dah jumpa ular tu..jumpa dekat meja far..manis kot tempat far, sebab dia baru je pas bertunang..hehe 😉

besar gak ular tu..saya tgk dari jauh je..ada tangkap gambar, tp bukan guna camera@phone saya..so takdela nak upload pic tu kat sini..hehe..tapi, ekoran dari kejadian ular tu, arini takde sape2 pun berani lepak kat surau..haha..semua org masuk sekejap2 je, utk solat sahaja..sebab perasaan takut tu masih ada..nampak gayanye kena cari & tutup lubang tempat ular tu masuk..tapi tak tau la kat mana..huhu..

last minute shopping

Posted: September 8, 2010 in family, friends, suamiku

assalamualaikum..

hi semua..saya kembali menulis lg..wahhh..harini saje dah 3 post saya tulis..hehe..saya baru balik dari shopping..gi tesco seberang jaya je.ngan kak fa’e n mirah..tak sangka byk tangkapan harini..kalau ikut kronologi shopping, sabtu lepas saya pegi jusco ngan kakfarrah n fiza..beli beg raya..hehe..bkn ape, handbag yg saya pakai sekarang (handbag hantaran) kecik, takut tak muat nak buh mcm2 masa raya nanti..so, cari punye cari, jumpe laa 1 handbag carlo rino warna hitam..simple n murah je..pastu gi cari sandal, tp x jumpe gak..penat round 1 jusco..so, esoknye kuar lagi ngan fiza..kali ni pegi pacific kat megamall..kat sini, penat naik turun tangga, tak jumpa gak sandal yg berkenan di hati..huhu..fiza pun sama..so kitorang check out megamall, then check in sunway carnival mall..hehe..takdela jauh sgt jarak antara 2 mall ni..ade la dlm 20minit..kat sunway ni, ade parkson..tap kat sini pun same gak, saya tak dpt ape2 tangkapan..huhu..fiza dpt la handbag kegemaran dia tu..ape ygg saya dpt 2 hari berturut2 tu hanyalah kesakitan kaki yg teramat sgt..huhu..lenguh sendi2, sampai harini terasa lg sakitnye..harap2 esok ok la..insyaAllah..

kembali semula ke tajuk harini, hehe..akhirnya saya jumpe gak sandal yg berkenan di hati..takdelaa cantik sgt..saya suke yg simple2 je..asalkan selesa n tak menyakitkan tumit kaki..hmm..sandal cap XES, warna coklat campur krim..rm28.72 je..pastu saya beli lipstic warna pink yg dah lame saya cari..akhirnye jumpe gak, kat elianto..rm22..harap2 warna pink tu tak striking sgt..rasanye ok kot..pas abis shopping kat tesco, saya terus drive ke perda..nak cari tudung kaler kuning..suamiku suruh cari yang baru sbb ibu mertuaku jahitkan baju raya utk saya warna kuning..terima kasih mak 🙂 segan pun ade, mak mertua yang jahitkan..2 pasang lak tu..1 lagi warna tema sekeluarga..hehe..3 kedai saya cari, akhirnye jumpe gak..susah nak cari tudung bawal skang..sbb pasaran skang ni top ngan tudung arini dan yang sewaktu dgn nye..huhu..so, tudung kuning saya tu, pun simple..rm25..kalau kat kelantan rm10 je kot 😦 takpelaa..nak wat camne..pas beli tudung, saya singgah lak kedai lai lai..nak beli bahan utk wat kek coklat..suamiku minta saya bakar kek utk raya nanti..dia ckp kek coklat yg saya wat sedap..hehe 😉 so kat lai lai tu, saya beli baking powder, soda powder ngan manik2 gula yg warna warni tu..serbuk koko dah abis..aiyaa..kena beli kat kg la nampak gaya nye..huhu..

so skang, saya kat opis dah..tunggu jam pukul 5, nak gerak balik umah..pagi esok, jam 9, saya akan naik bus sri maju utk balik kg..bkn blk kelantan, tp balik changkat lada..berdebar lak rasa..ni 1st time raya jauh dari umi abah, dan 1st time raya bersama keluarga belah suami..harap2 semuanye berjalan lancar..amin.. 🙂

wahh..dah byk saya menaip..byk lak ideanye..hehe..oklah..nak gi solat asar..then ready nak balik..saya nak ambil kesempatan ni utk ucapkan

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

MAAF ZAHIR BATIN 🙂