Archive for the ‘suka suki’ Category

interesting!!

Posted: May 11, 2012 in suka suki

just found a new blog (for me)..very interesting!!it’s about triplet!let’s check it out dude!!i love to read it 🙂

Advertisements

hello 2012

Posted: February 15, 2012 in suka suki

assalamualaikum..

hai kengkawan.lama tak jumpa.ade la hampir 3 bulan.sihat?hehe..lame kan saya tak menulis.macam biasa, MALAS!!haha..saya memang pemalas lah.wat2 bz kat opis, tapi takde produk pun.ntah ape la yg saya wat yek..(sebenarnya blog walking 😉 )

entry ni hanyalah warming up..nanti saya tulis lagi ye

WELCOME 2012 (dah basi daa)

semangat

Posted: November 21, 2011 in kerja, pregnant, suka suki

assalamualaikum..

dalam sibuk2 duk marking paper, sempat lagi saya nak menaip kat sini..hehe..lepas post entry kegagalan last week, hmmm..this week saya rasa macam dapat satu semangat + keyakinan untuk 2 perkara penting dalam hidup saya..ape ye? 🙂 mane bleh bagitau..hehe..nanti kalau dah berjaya, baru saya bagitau..sekarang ni saya berdoa dan tawakal pada Allah..moga2 diperkenanNya..amin.. 😉

kegagalan

Posted: November 13, 2011 in kerja, pregnant, suka suki

assalamualaikum..

pagi tadi pas hantar my sis pegi keje, saya ternampak kereta sekolah memandu masa berhenti kat traffic light..tetibe je teringat kisah lame..hehe..kisah yg takkan saya lupa, betapa perit nya utk mendapat sekeping P..huhu..tak perlulah saya nak bukak rahsia (rahsia ke?) itu di sini.. 😉

cuma masa drive tadi, satu persatu kisah2 kegagalan yg pernah saya alami dalam hidup bermain di fikiran saya 😦 iye..semua org pernah gagal bukan?sejak dulu hingga kini, saya rasa kegagalan sentiasa menghantui hidup saya..tak kisah lah kegagalan yg mcmane, ia pasti memberi kesan dalam hidup saya..adakah nasib selalu tidak menyebelahi saya?malang kah saya?astaghfirullahalazim..tidak..saya tak pernah cakap saya ni malang, saya tahu itu semua adalah takdir dan dugaan Allah ke atas hambaNya..pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku..dan beberapa kegagalan yang saya lalui itu, memang saya telah merasai hikmahnya..

sedih memang sedih 😦 tapi saya kena ingatlah, bukan saya sorang je yg pernah mengalami kegagalan dalam hidup..setiap insan pasti diuji olehNya, dengan pelbagai dugaan yang berbeza..Allah takkan uji hambaNya jika hambaNya itu tidak mampu melaluinya..namun sekiranya kita kecundang, kita perlulah tabah dan sabar menghadapi kegagalan itu dan meneruskan kehidupan seperti biasa..kegagalan itu pastinya akan membuat kita menjadi lebih kuat dan gigih berusaha utk berjaya..

so, mulai hari ini, saya akan jadikan kegagalan2 yang berlaku dalam hidup saya sebagai dahan utk saya berpaut..iye..kegagalan yang lalu sebenarnya adalah kekuatan utk kita berjaya di masa hadapan..insyaAllah 🙂 dan sekiranya saya masih gagal, saya tahu rezeki saya belum sampai lagi..saya percaya, rezeki itu ada, cuma belum masanya lagi utk Allah beri kepada saya..

esok 14 November 2011, dah start final exam..berdebar sebenarnya, student sem 5 start dengan paper B4001 esok..semoga mereka semua berjaya, tak macam cik puan dorang nih yg pernah gagal masa study dulu..kehkehkeh..dan tak lupa juga kepada adik2 yg bakal menduduki SPM 2011 esok..GOOD LUCK!! 😉

nothing

Posted: October 17, 2011 in suka suki

assalamualaikum..

nak tulis ape ye?takde pape kot..dah tajuk pun nothing..
ok..babai.. 😉

1234

Posted: September 28, 2011 in suka suki

assalamualaikum..

Dah lame tak hapdet (sesuka ati nak guna word ni) blog..klau hapdet pun, just post info2 je..saya malas lah nak mengarang..takde idea.. 😦

so, ada apa pada 1234 tu?hmmm..bila bukak je blog ni tadi, otomatik mata saya terus tertumpu ke TETAMU RUMAH INI..1234..wahhh..bukan kagum dengan bilangan pengunjung yg konon ramai tu (malu jek..blog org lain dah beribu2 berjuta2 tak kecoh pun..hehe) tapi sebab kagum dengan no tu la..1234..cantik kan.. 😉

p/s: gambar adalah hiasan semata-mata

liptip

Posted: May 25, 2011 in suka suki

assalamualaikum..
saya dah lame nak beli liptip 🙂 dua liptip yg saya sayang tu dah tak boleh pakai..1 dah patah 😦 dan 1 lagi mmg dah sampai masa dia (dah kontot le).. so minggu lepas masa pergi teluk intan ngan suami, tiba2 saya ternampak butik avon..wahhh terus saya minta nak singgah..suami ikut je..memula saya test dulu liptip2 yg ada..abis tangan saya conteng sebab nak cari warna yg berkenan..then baru la jumpa 1 liptip yg unik..takde tester utk liptip ni, tp saya nak jugak beli..takut gak kot2 warna nye tak sesuai..nak tau ape yg unik tentang liptip neh?haaa..dia berpoligon..means bersegi2 😉 tapi tak tau la kot2 kawan2 dah biasa jumpa liptip jenis ni..tapi saya seronok memakainye sebab bibir jadi mungil.. 🙂

lipstick avon berpoligon